Odgovor na netočne navode Hrvatske komore zdravstvenih radnika

21/11/2016

Osobno smatram sramotno priopćenje Hrvatske komore zdravstvenih radnika objavljeno 20.11.2016. godine u medijima koji očigledno nisu upoznati i ne barataju činjenicama tko je nadležan za kontrolu upakirane hrane životinjskog podrijetla u maloprodaji, a nad kojom nadležnost ima sanitarna inspekcija.

Sanitarna inspekcija je dužna kontrolirati zdravstvenu ispravnost proizvoda i provoditi monitoring hrane u maloprodaji te pokrenuti sustav povlačenja i opoziva neispravne hrane iz maloprodaje, a to se odnosi i na sporna jaja zatečena na policama prodajnog centra Kaufland i upakirano svježe meso.

Slažem se da je situacija alarmantna, ali je vrijeme da ju svi ozbiljno shvatimo u okviru svojih nadležnosti, jer se hrana iz drugih država članica stavlja direktno na police maloprodaje i smatram da je potrebna hitna reakcija svih nadležnih službi nad proizvodima iz drugih država članica koje očigledno nemaju razvijen sustav kontrole vlastite proizvodnje na način na koji se od strane veterinarskih službi provodi u Republici Hrvatskoj.

SINDIKAT VETERINARA HRVATSKE

Zagreb, Heinzlova 34
Tel/fax : 01/ 4616-670
Mobile : 091/2612-888
Web:
www.sindikat-veterinara-hrvatske.hr
E-mail:
info@sindikat-veterinara-hrvatske.hr

Pošaljite nam upit…

Vaše ime*

Vaš Email*

Naslov

Vaša Poruka